Bake Affair Bio bageta/tyčinkový chléb, 334 g
Pro opravdovou romantiku u táboráku!
150,00 Kč
(449,10 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
Vlastnosti
- na 500 g těsta
- stačí přidat vodu
- směs bio pšeničné mouky a droždí
Produkt č. BAF-316, Obsah: 334 g, EAN: n/a
Popis
Má prostě své kouzlo! Teplá letní noc a táborák, nad kterým si všichni opékají bochánek chleba. A díky zaručeně úspěšné směsi na pečení se těsto velmi snadno připravuje. Alternativně můžete upéct i francouzské bagety, z této veganské směsi bio pšeničné mouky a sušeného droždí, bez palmového oleje.
Na 3 tyčinkové chleby nebo 2 bagety (500 g těsta) potřebujete:
- 1 dózu směsi na pečení
- 220 ml vody
- na tyčinkový chléb: 3 vhodné dřevěné tyčinky
Doba odpočinku těsta: celkem 60 - 120 minut
Doba pečení
- Tyčinkový chléb: 10 - 15 minut nad uhlíky táborového ohně
- Bageta v troubě: cca 10 minut při 230 °C + 15 minut při 190 °C (horní a spodní ohřev)
- Bageta na grilu: cca 20 minut při 230 °C (nepřímý ohřev se zavřeným víkem a ventilačním posuvníkem)
Postup
- Směs na pečení vsypte do velké mísy a naplňte dózu po rysku (220 ml) vlažnou vodou. Zalijte pečící směs vodou a hněťte ručně v kuchyňském robotu nebo v Thermomixu cca 3 minuty.
- Mísu přikryjte a nechte na teplém místě (cca 24 °C) 30 - 60 minut odpočívat, dokud těsto pěkně nevykyne.
- Vykynuté těsto krátce prohněťte na pomoučněné pracovní ploše (nejlépe pomoučněnýma rukama, těsto se trochu lepí). Pak je čas na tvarování:
Tyčinkový chléb: Těsto rozdělte na 3 rovnoměrné díly, které vytvarujte do válečků o délce cca 40 cm. Každý z nich spirálovitě omotejte kolem špejle a na konci těsta jej lehce přitlačte.
Bagety: Těsto rozdělte na 2 stejné díly a vytvarujte je do typického podlouhlého tvaru bagety (cca 20 cm dlouhé). - Kousky těsta přikryjte a nechte dalších 30 - 60 minut odpočívat. Mezitím si můžete předehřát troubu (horní/spodní ohřev) nebo gril na 230 °C nebo si užívat romantiku u táboráku.
- Tyčinkový chléb: Dřevěná dřívka držte asi 20 cm nad uhlíky a pravidelně jimi otáčejte, aby se chléb upekl rovnoměrně ze všech stran. Asi po 10 - 15 minutách by měl být chléb dozlatova a křupavý.
- Bageta: Povrch bagety několikrát nařízněte ostrou čepelí, aby mohla pára snadno uniknout. Poté je postříkejte trochou vlažné vody. Bagety pečte v troubě 10 minut na 230 °C (horní/spodní ohřev) a poté snižte teplotu na 190 °C. Pečte je asi 15 minut. Bagety pečte přímo na grilu asi 20 minut při nepřímém žáru 230 °C se zavřeným víkem a ventilačním šoupátkem.
Značka (výrobce): | Bake Affair |
---|---|
Značka kvality: | Austria Bio Garantie, EU/bio označení mimo EU |
Výživa: | veganská |
Původ: | Rakousko |
Vlastnosti: | bez umělých aromat, bez umělých barviv, bez konzervačních látek, bez přidaného cukru, bez palmového oleje |
Složení
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1407 / 336 kj / kcal |
tuk | 1,2 g |
nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
sacharidy | 69 g |
cukr | 1,2 g |
vláknina | 3,6 g |
bílkoviny | 11 g |
sůl | 2,5 g |
Videa k produktu:
Příprava Bio Stick Bread
Vánoční stromeček s pestem a hermelínem vyrobený z bio chlebové směsi