Bake Affair Bio bageta/tyčinkový chléb, 334 g

Pro opravdovou romantiku u táboráku!

150,00 Kč

(449,10 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)

Obsah: 334 g

Ještě 7 ks skladem

Doručení do pondělí, 11. listopadu, pokud objednáte do úterý do 00:00.

Česká republika: Standardní doprava zdarma od 1.190,00 Kč
Více informací k přepravě a dodání

Vlastnosti

  • na 500 g těsta
  • stačí přidat vodu
  • směs bio pšeničné mouky a droždí

Produkt č. BAF-316, Obsah: 334 g, EAN: n/a

Popis

Má prostě své kouzlo! Teplá letní noc a táborák, nad kterým si všichni opékají bochánek chleba. A díky zaručeně úspěšné směsi na pečení se těsto velmi snadno připravuje. Alternativně můžete upéct i francouzské bagety, z této veganské směsi bio pšeničné mouky a sušeného droždí, bez palmového oleje.

Na 3 tyčinkové chleby nebo 2 bagety (500 g těsta) potřebujete:

  • 1 dózu směsi na pečení
  • 220 ml vody
  • na tyčinkový chléb: 3 vhodné dřevěné tyčinky

Doba odpočinku těsta: celkem 60 - 120 minut

Doba pečení

  • Tyčinkový chléb: 10 - 15 minut nad uhlíky táborového ohně
  • Bageta v troubě: cca 10 minut při 230 °C + 15 minut při 190 °C (horní a spodní ohřev)
  • Bageta na grilu: cca 20 minut při 230 °C (nepřímý ohřev se zavřeným víkem a ventilačním posuvníkem)

Postup

  1. Směs na pečení vsypte do velké mísy a naplňte dózu po rysku (220 ml) vlažnou vodou. Zalijte pečící směs vodou a hněťte ručně v kuchyňském robotu nebo v Thermomixu cca 3 minuty.
  2. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě (cca 24 °C) 30 - 60 minut odpočívat, dokud těsto pěkně nevykyne.
  3. Vykynuté těsto krátce prohněťte na pomoučněné pracovní ploše (nejlépe pomoučněnýma rukama, těsto se trochu lepí). Pak je čas na tvarování:
    Tyčinkový chléb: Těsto rozdělte na 3 rovnoměrné díly, které vytvarujte do válečků o délce cca 40 cm. Každý z nich spirálovitě omotejte kolem špejle a na konci těsta jej lehce přitlačte.
    Bagety: Těsto rozdělte na 2 stejné díly a vytvarujte je do typického podlouhlého tvaru bagety (cca 20 cm dlouhé).
  4. Kousky těsta přikryjte a nechte dalších 30 - 60 minut odpočívat. Mezitím si můžete předehřát troubu (horní/spodní ohřev) nebo gril na 230 °C nebo si užívat romantiku u táboráku.
  5. Tyčinkový chléb: Dřevěná dřívka držte asi 20 cm nad uhlíky a pravidelně jimi otáčejte, aby se chléb upekl rovnoměrně ze všech stran. Asi po 10 - 15 minutách by měl být chléb dozlatova a křupavý.
  6. Bageta: Povrch bagety několikrát nařízněte ostrou čepelí, aby mohla pára snadno uniknout. Poté je postříkejte trochou vlažné vody. Bagety pečte v troubě 10 minut na 230 °C (horní/spodní ohřev) a poté snižte teplotu na 190 °C. Pečte je asi 15 minut. Bagety pečte přímo na grilu asi 20 minut při nepřímém žáru 230 °C se zavřeným víkem a ventilačním šoupátkem.
Značka (výrobce): Bake Affair
Značka kvality: Austria Bio Garantie, EU/bio označení mimo EU
Výživa: veganská
Původ: Rakousko
Vlastnosti: bez umělých aromat, bez umělých barviv, bez konzervačních látek, bez přidaného cukru, bez palmového oleje
Složení
  • pšeničná mouka [1]
  • sůl
  • suché pekařské droždí [1]
  • česnekový granulát [1]
  1. z kontrolovaného ekologického pěstování
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty pro/na 100 g
Energie/energetická hodnota1407 / 336 kj / kcal
tuk1,2 g
   nasycené mastné kyseliny0,2 g
sacharidy69 g
   cukr1,2 g
vláknina3,6 g
bílkoviny11 g
sůl2,5 g
Videa k produktu:

Příprava Bio Stick Bread

Vánoční stromeček s pestem a hermelínem vyrobený z bio chlebové směsi

Recenze našich zákazníků a zákaznic

hodnocení pro Bake Affair Bio bageta/tyčinkový chléb (čeština)

Podobné výrobky:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Zákazníci si také koupili

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder