Bake Affair Farmářský chléb, 752 g
Vyroben z ručně sbíraných surovin!
210,00 Kč
(279,26 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
Vlastnosti
- obsahuje nejjemnější špaldový kvásek
- bez konzervantů
- rychlá a snadná příprava
Produkt č. BAF-14, Obsah: 752 g, EAN: 9120101511012
Popis
K žádné svačince by samozřejmě neměl chybět klasický farmářský chléb. Směs na pečení obsahuje ten nejjemnější špaldový kvásek a dá se připravit rychle a snadno.
Čerstvé suroviny
- 430 ml vody
Návod na 1 kg farmářského chleba
- Otevřete pečicí směs dejte ji do mísy, přidejte 430 ml vlažné vody (viz ryska v dóze) a těsto hněťte ručně, kuchyňským robotem nebo Thermomixem asi 3 minuty.
- Těsto přikryjte a nechte v míse při pokojové teplotě (cca 24 °C) asi 45 - 60 minut odpočívat.
- Pracovní plochu a nádobu na kynuté, pokud ji máte, posypte moukou.
- Těsto položte na pomoučněnou pracovní plochu a pomocí karty na těsto ho přehněte od okrajů směrem ke středu. Vytvarujte do kulatého tvaru a vložte koncem dolů do nádoby na kynutí nebo na plech vyložený pečicím papírem.
- Těsto lehce pomoučněte a nechte přikryté na teplém místě (cca 24 °C) asi 60 minut zrát.
- 40 minut před koncem doby odpočinku předehřejte troubu na 230 °C (horní/spodní ohřev).
- Těsto vyklopte na plech vyložený pečicím papírem nebo na chlebový kámen.
- Ostrým nožem narýhujte vršek těsta. Důležité: řezy musí být dostatečně hluboké, aby mohla pára snadno unikat. Zde můžete popustit uzdu své kreativitě a vytvářet vzory!
- Pečte při 230 °C 15 minut, poté snižte na 190 °C a pečte dalších 30 minut.
- Vyjměte z pekáče, nechte zcela vychladnout na mřížce a podávejte.
S litinovým hrncem
- Během doby zrání umístěte na střední polici trouby rošt a položte na něj litinový hrnec s poklicí. Připravte si chňapky.
- Pomocí rukavic položte horký litinový hrnec na ohnivzdornou podložku a sejměte víko. Vykynuté těsto nalijte z nádoby na kynutí přímo do hrnce tak, aby popraskaný vršek zůstal nahoře. Uzavřete horkou pokličkou, vložte do trouby a pečte 15 minut (při 230°C). Poté opatrně sundejte poklici, snižte teplotu trouby na 190 °C a pečte chléb do křupava a dohněda asi 20 minut. Farmářský chléb opatrně vyklopte z hrnce a nechte na mřížce zcela vychladnout a podávejte.
Značka (výrobce): | Bake Affair |
---|---|
Původ: | Rakousko |
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1344 / 321 kj / kcal |
tuk | 1,3 g |
nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
sacharidy | 65 g |
cukr | 3,8 g |
vláknina | 6,2 g |
bílkoviny | 11 g |
sůl | 2,6 g |
Složení
- žitná mouka
- špaldová mouka
- špaldový kvásek
- suché pekařské droždí
- sůl