Bake Affair Farmářský chléb, 752 g

Vyroben z ručně sbíraných surovin!

210,00 Kč

(279,26 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)

Obsah: 752 g

Ještě 5 ks skladem

Doručení do pátek, 08. listopadu, pokud objednáte do pondělí do 00:00.

Česká republika: Standardní doprava zdarma od 1.190,00 Kč
Více informací k přepravě a dodání

Vlastnosti

  • obsahuje nejjemnější špaldový kvásek
  • bez konzervantů
  • rychlá a snadná příprava

Produkt č. BAF-14, Obsah: 752 g, EAN: 9120101511012

Popis

K žádné svačince by samozřejmě neměl chybět klasický farmářský chléb. Směs na pečení obsahuje ten nejjemnější špaldový kvásek a dá se připravit rychle a snadno.

Čerstvé suroviny

  • 430 ml vody

Návod na 1 kg farmářského chleba

  • Otevřete pečicí směs dejte ji do mísy, přidejte 430 ml vlažné vody (viz ryska v dóze) a těsto hněťte ručně, kuchyňským robotem nebo Thermomixem asi 3 minuty.
  • Těsto přikryjte a nechte v míse při pokojové teplotě (cca 24 °C) asi 45 - 60 minut odpočívat.
  • Pracovní plochu a nádobu na kynuté, pokud ji máte, posypte moukou.
  • Těsto položte na pomoučněnou pracovní plochu a pomocí karty na těsto ho přehněte od okrajů směrem ke středu. Vytvarujte do kulatého tvaru a vložte koncem dolů do nádoby na kynutí nebo na plech vyložený pečicím papírem.
  • Těsto lehce pomoučněte a nechte přikryté na teplém místě (cca 24 °C) asi 60 minut zrát.
  • 40 minut před koncem doby odpočinku předehřejte troubu na 230 °C (horní/spodní ohřev).
  • Těsto vyklopte na plech vyložený pečicím papírem nebo na chlebový kámen.
  • Ostrým nožem narýhujte vršek těsta. Důležité: řezy musí být dostatečně hluboké, aby mohla pára snadno unikat. Zde můžete popustit uzdu své kreativitě a vytvářet vzory!
  • Pečte při 230 °C 15 minut, poté snižte na 190 °C a pečte dalších 30 minut.
  • Vyjměte z pekáče, nechte zcela vychladnout na mřížce a podávejte.

S litinovým hrncem

  • Během doby zrání umístěte na střední polici trouby rošt a položte na něj litinový hrnec s poklicí. Připravte si chňapky.
  • Pomocí rukavic položte horký litinový hrnec na ohnivzdornou podložku a sejměte víko. Vykynuté těsto nalijte z nádoby na kynutí přímo do hrnce tak, aby popraskaný vršek zůstal nahoře. Uzavřete horkou pokličkou, vložte do trouby a pečte 15 minut (při 230°C). Poté opatrně sundejte poklici, snižte teplotu trouby na 190 °C a pečte chléb do křupava a dohněda asi 20 minut. Farmářský chléb opatrně vyklopte z hrnce a nechte na mřížce zcela vychladnout a podávejte.
Značka (výrobce): Bake Affair
Původ: Rakousko
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty pro/na 100 g
Energie/energetická hodnota1344 / 321 kj / kcal
tuk1,3 g
   nasycené mastné kyseliny0,2 g
sacharidy65 g
   cukr3,8 g
vláknina6,2 g
bílkoviny11 g
sůl2,6 g
Složení
  • žitná mouka
  • špaldová mouka
  • špaldový kvásek
  • suché pekařské droždí
  • sůl

Recenze našich zákazníků a zákaznic

hodnocení pro Bake Affair Farmářský chléb (čeština)

Podobné výrobky:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Zákazníci si také koupili

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder