Ennstal Milch Ennstaler štýrský sýr, 230 g

Kulinářská pochoutka ze Schladming-Dachstein!

273,68 Kč 310,00 Kč -12%

(1.189,91 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)

Obsah: 230 g

Skladem od 06. prosince

Proč trvá dodání déle?

Proč trvá dodání déle? Tato položka není v současné době skladem, ale brzy bude dostupná. Zboží si tak můžete předobjednat již nyní, odesláno Vám bude ihned po naskladnění. Zavřít poznámku

Doručení do čtvrtek, 12. prosince

Přeprava v chladícím boxu: Na chlazené produkty se vztahují dodatečné náklady na přepravu ve výši 147,00 Kč na objednávku.
Další informace

Vlastnosti

  • pouze 0,5% tuku
  • ze štýrského Ennstalu
  • podle tradiční receptury
  • pikantní-kořeněný

Produkt č. EM-7358, Obsah: 230 g, EAN: 9004380035806

Popis

Ennstaler štýrský sýr je pikantní sýr z kyselého mléka.

Tato specialita se vyrábí podle tradiční receptury v sýrárně Gröbming: kyselé odstředěné mléko se vaří ve velkých měděných kotlích, vzniklá sýřenina se sbírá lněnými utěrkami a vylisují se syrovátka. Poté je drobivý sýr osolen, opepřen a vtlačen do formy. Po 4 týdnech je plně zralý.

Ennstaler štýrský sýr lze snadno zmrazit – konzistence se nemění. Pokud má sýr v obalu mírně vlhkou strukturu, může se po zmražení/rozmrazení mírně shlukovat a pak se bude zase snadno drobit.

Barva
K výrobě štýrského sýra se používají ušlechtilé houbové kultury, které vytvářejí různé vzhledy (barevné obrázky) ve výrobku.

Chuť
Tradiční ruční výroba sýru má za následek odlišnou sušinu, proto může mít sýr senzorické rozdíly ve vzhledu, konzistenci, vůni a chuti. Štýrský sýr, který je spíše suchý a lehký, má o něco jemnější chuť a je méně pikantní. To znamená, že má méně ušlechtilou houbovou chuť. Štýrský sýr mírně vlhké konzistence je tmavší, má pikantnější chuť a má ušlechtilejší houbovou chuť. Originální štýrský sýr z Ennstaler také vykazuje různé optické stavy zralosti.

Ať už jde o polévky, pomazánky, alternativu k parmezánu – Ennstaler štýrský sýr lze použít na mnoho způsobů a obohatí každou kuchyni!

Zde jsou skvělé nápady na recepty:

Následující nápady na recepty ukazují, jak je sýr všestranný. Lahodné výtvory sahají od pomazánky přes vydatnou polévku až po vydatný řízek. Přejeme hodně štěstí!

Mimochodem: Ennstaler je také vynikající alternativou parmezánu pro dolaďování mnoha pokrmů. Vyzkoušejte!

Ennstaler štýrské tvarohové knedlíky

Ingredience:
250 g hladké mouky
2 vejce
1/8 l vody
1/2 lžičky soli
3-4 lžíce másla
1 velká cibule
200 g štýrského sýra

Příprava:
Mouku smíchejte se solí, vejci a vodou a vařečkou vypracujte, dokud nevznikne tuhé těsto. Nechte cca 10 minut nasáknout. Těsto z vlhkého prkénka seškrábněte malou lžičkou do vroucí osolené vody - opět přiveďte k varu. Knedlíky propláchněte studenou vodou. Rozpálte pánev s máslem a zpěňte na něm jemnolistou cibuli. Přidejte sýr, osolte, opepřete a opékejte, dokud sýr nebude mít středně hnědou barvu. Přidejte knedlíky, opékejte asi 3-4 minuty a promíchejte.

Tip
Plus čerstvě točené pivo a listové saláty se štýrským dýňovým olejem.

Ennstaler Steirerkasfladen

Ingredience:
375 g světlé pšeničné mouky
125 g celozrnné mouky
1 balení sušeného droždí
25 g Směs 8 bylinek
1/4 l vody
1 lžíce kmínu
4-5 lžic sýru

Příprava:
Pšeničnou mouku smíchejte s vodou a suchým droždím na těsto a vařečkou vypracujte, dokud se nevytvoří bubliny. Vmíchejte štýrský sýr, kmín a bylinky. Těsto nechte stát, dokud nezdvojnásobí svůj objem – znovu promíchejte. Poté na pomoučené ploše vyválejte na tloušťku 0,5 - 1 cm a vykrajujte kulaté placky o průměru cca 5 - 8 cm. Nechte krátce kynout a povrch potřete vodou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.

Bramborová krémová polévka Steirerkas

Ingredience:
500 g brambor (loupaných)
170 g uzené slaniny
100 g štýrského sýra
1 střední cibule
100 g pórku
80 g másla
1 litr hovězí polévky
bílé víno
1 lžička kmínu
1/2 lžičky majoránky
250 ml zakysané smetany
250 ml šlehačky
Sůl, pepř, cukr
3 stroužky česneku, zahradní bylinky
Trochu citronové šťávy

Příprava:
Slaninu opečte a dejte stranou. Máslo rozpustte a orestujte 200 g nakrájených brambor s cibulí. Zalijte polévkou a trochou bílého vína a přiveďte k varu. Přidejte zakysanou smetanu, šlehačku a sýr a tyčovým mixérem rozmixujte najemno. Přidejte bylinky, koření, slaninu a zbylé brambory nakrájené na drobno a duste cca 15 minut. Poté přidejte nadrobno nakrájený pórek a podávejte horké.

Bylinná mandlová pomazánka

Ingredience:
100 g mandlí (pražených)
100 g štýrského sýra
100 g zakysané smetany
10 g másla
10 g pažitky (nebo petrželky, řeřichy)
Sůl, pepř

Příprava:
Mandle orestujte a v robotu je nasekejte nebo nastrouhejte nadrobno, smíchejte se sýrem a ostatními ingrediencemi a dobře promíchejte.

Tip
Skvěle se hodí k bílému nebo celozrnnému toastu.

Ennstaler Steirerkas řízek

Ingredience:
20 g másla
2 žloutky
1 velká cibule nakrájená
1 svazek nasekané petrželky
200 g nakrájených hříbků
100 g strouhaného sýru
Sůl, pepř, 8 lístků šalvěje
8 malých telecích řízků
4 lžíce oleje
200 ml bílého vína
Paprikové koření

Příprava:
Náplň: Na másle osmahněte cibuli dozlatova, přidejte petrželku a houby, restujte 5 minut a nechte vychladnout. Smíchejte se sýrem a žloutkem; Okořeňte. Na polovinu řízků dejte náplň, na každý položte list šalvěje, přes ně přeložte druhé poloviny řízků a uzavřeme párátky. Řízek zvenku okořeňte a z obou stran dobře opečte na rozpáleném oleji. Snižte plamen, postupně přilévejte víno a opékejte asi 15 minut.

Steirerkas špenátové nudle

Ingredience:

500 g hrubé mouky
3 vejce
60 ml vody
3 lžíce oleje
300 g listového špenátu
60 g cibule
50 g másla
150 g tvarohu
100 g štýrského sýra
Pažitka
150 g vařených brambor
1 špetka soli
1 špetka pepře
60 g másla
30 g štýrského sýra

Příprava:
Mouku, vejce a vodu zpracujte v tuhé těsto a dobře prohněťte. Přikryjte a nechte 30 minut odpočívat. Cibuli nakrájejte najemno, zpěňte na másle, přidejte nadrobno nakrájený špenát, restujte 3 minuty a nechte vychladnout. Přidejte tvaroh, sýr, oloupané, šťouchané brambory a pažitku. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a dobře promíchejte. Těsto rozválejte, kulatým vykrajovátkem na cukroví (cca 6 cm) vykrájejte pláty těsta, doprostřed dejte náplň. Okraje potřete vodou a jednu polovinu těsta přeložte přes náplň tak, aby vznikly půlměsíčky. Okraje těsta dobře přimáčkněte vidličkou a nechte asi 8 minut ve vroucí osolené vodě. Vyjměte naběračkou na knedlíky. Podávejte se sýrem a lehce opraženým máslem a zeleným salátem.

Značka (výrobce): Ennstal Milch
Původ: Rakousko
Složení
  • nízkotučné mléko
  • sůl
  • pepř
  • sýrové kultury
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty pro/na 100 g
Energie/energetická hodnota950 / 227 kj / kcal
tuk0,5 g
   nasycené mastné kyseliny0,4 g
sacharidy0,5 g
   cukr0 g
bílkoviny55 g
sůl5 g

Recenze našich zákazníků a zákaznic

hodnocení pro Ennstaler štýrský sýr (čeština)

9 hodnocení v jiných jazycích

4,3 z 5 hvězdiček
5 hvězdiček
9 (69%)
4 hvězdičky
2 (15%)
3 hvězdičky
0 (0%)
2 hvězdičky
1 (7%)
1 hvězdička
1 (7%)

13 hodnocení

Dosud neexistují žádné recenze v jazyce čeština, pouze 9 hodnocení v jiných jazycích.


Podobné výrobky:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Zákazníci si také koupili

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder