Bake Affair Bio farmářský chléb, 376 g

Směs na pečení ze špaldového kvásku pro vlastní pekárnu

180,00 Kč

(478,72 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)

Obsah: 376 g

Ještě 9 ks skladem

Doručení do pátek, 08. listopadu, pokud objednáte do pondělí do 00:00.

Česká republika: Standardní doprava zdarma od 1.190,00 Kč
Více informací k přepravě a dodání

Vlastnosti

  • mouka ze Stöber Mühle (mlýna)
  • bez umělých přísad
  • bez GMO a vegan

Produkt č. BAF-Bio-309, Obsah: 376 g, EAN: 9120101511562

Popis

Klasický farmářský chléb se špaldovým kváskem - jednoduše připravený a čerstvě upečený! Všechny přísady pocházejí z rakouského bio zemědělství a jsou bez genetického inženýrství. Veganské receptury jsou pečlivě vyvinuty společností Bake Affair a jsou zcela bez umělých přísad. Mouka se mele výhradně v mlýně Stöber.

Na malý farmářský chléb (500 g) potřebujete:

  • 1 dózu pečící směsi
  • 210 ml vody

Doba odpočinku těsta: celkem 105 - 120 minut

Doba pečení: cca 10 min na 230 °C + cca 20 min na 190 °C (horní a spodní ohřev)

Postup

  1. Otevřete směs na pečení a vysypte ji do velké mísy. Dózu naplňte po rysku (210 ml) vlažnou vodou a opatrně jí směs přelijte. Těsto hněťte ručně, kuchyňským robotem nebo Thermomixem asi 3 minuty.
  2. Mísu přikryjte a těsto nechte kynout na teplém místě (cca 24 °C) cca 45 - 60 minut.
  3. Posypte moukou pracovní plochu a, pokud ji máte, i nádobu na kynutí.
  4. Těsto položte na pracovní plochu. Pomocí karty těsta jej přehněte od okrajů směrem ke středu a vytvarujte do kulatého tvaru. Kulatý kus těsta položte koncem dolů do nádoby na kynutí nebo na plech, který jste předtím vyložili pečicím papírem.
  5. Těsto poprášte trochou mouky a zakryté nechte asi 60 minut odpočívat.
  6. Zatímco těsto kyne, můžete si předehřát troubu na 230 °C (horní/spodní ohřev).
  7. Těsto vyklopte na plech nebo kámen na pečení chleba. Ostrým nožem těsto prořízněte dostatečně hluboko, aby pára mohla při pečení snadno unikat. Tyto řezy můžete samozřejmě použít i k vyřezání krásného vzoru do chleba.
  8. Chleba pečte 10 minut při 230°C. Poté snižte teplotu na 190 °C a pečte chléb dalších 20 minut Pokud Vám spodek chleba zhnědne, je chléb hotový.
  9. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na mřížce.
Značka (výrobce): Bake Affair
Značka kvality: EU/bio označení mimo EU
Výživa: veganská, vegetariánská
Původ: Rakousko
Informace ke skladování: Skladujte při pokojové teplotě., Skladujte na chladném a suchém místě., Skladujte v suchu.
Vlastnosti: bez umělých aromat, bez umělých barviv
Původ suroviny: Rakousko
Složení
  • žitná mouka [1]
  • špaldová mouka [1]
  • špaldový kvásek [1]
  • sůl
  • suché pekařské droždí [1]
  1. z kontrolovaného ekologického pěstování
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty pro/na 100 g
Energie/energetická hodnota1344 / 321 kj / kcal
tuk1,3 g
   nasycené mastné kyseliny0,2 g
sacharidy65 g
   cukr3,8 g
vláknina6,2 g
bílkoviny11 g
sůl2,6 g

Recenze našich zákazníků a zákaznic

hodnocení pro Bake Affair Bio farmářský chléb (čeština)

Podobné výrobky:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Zákazníci si také koupili

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder