Berghofer Mühle Směs na pečení chleba Vorschuss, 660 g
Lahodný chléb!
92,64 Kč 110,00 Kč -16%
(140,36 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
-
Berghofer Mühle
Směs na pečení bio pohankového chleba
Nejlepší ingredience z ekologického zemědělství!
158,97 Kč 190,00 Kč(317,94 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení farmářského chleba
Křupavý, chutný a čerstvý!
94,85 Kč 120,00 Kč(143,71 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného chleba
Pro labužníky, kteří dbají na výživu!
94,85 Kč 120,00 Kč(143,71 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení vícezrnného chleba
S regionálními surovinami ze Štýrska!
103,70 Kč 130,00 Kč(157,12 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného špaldového chleba se semínky
Vícezrnný chléb, který si můžete upéct sami!
103,70 Kč 130,00 Kč(157,12 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení chleba Vorschuss
Lahodný chléb!
92,64 Kč 110,00 Kč(140,36 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení špaldového chleba
Ideální pro zdravou výživu!
114,75 Kč 140,00 Kč(173,86 Kč / kg)
Vlastnosti
- jemná chuť
- ze světlé žitné mouky
- ke guláši, polévkám a dalším
Produkt č. BHM-45, Obsah: 660 g, EAN: 9120036991897
Popis
V minulosti se slavný Vorschuss chléb pekl pouze pro zvláštní příležitosti. Klasika mezi chleby se skládá především ze světlé žitné mouky a hodí se zejména ke guláši a salátům.
Potřebujete
- 9 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí;
- cca 400 - 430 g vlažné vody;
- 18 g sladového výtažku;
- 3 lžíce slunečnicového oleje.
Příprava
- v míse na těsto smíchejte asi 400 až 430 g vlažné vody s droždím, sladovým výtažkem a slunečnicovým olejem;
- přidejte směs na pečení a krátce promíchejte;
- doba hnětení (stroj): 7 - 10 min;
- těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a nechte ho přikryté odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut;
- po odpočinutí těsto vytvarujte do kulatého nebo oválného tvaru, vložte do vymazané formy, přikryjte a nechte znovu kynout přibližně 30 minut;
- dobře předehřejte troubu (např. horkým vzduchem na 230 °C);
- po uplynutí doby kynutí těsto vyklopte na již horký plech nebo horký kámen na pizzu a vložte do trouby;
- na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
- přibližně 10 minut pečte při 230 °C, poté pokračujte v pečení při 180/185 °C přibližně 40-45 minut;
- po upečení by měl chléb na spodní straně znít "dutě;"
- nechte ho vychladnout na kuchyňské mřížce a vychutnejte si ho.
Z této směsi se upeče přibližně 1 kg čerstvého chleba.
Značka (výrobce): | Berghofer Mühle |
---|---|
Původ: | Rakousko |
Informace ke skladování: | Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. |
Vlastnosti: | bez umělých aromat, bez umělých barviv |
Původ suroviny: | Rakousko |
Složení
- žitná mouka
- pšeničná mouka
- žitný kvásek
- žitná mouka
- voda
- startovací kultury
- sůl
- kyselina mléčná (E207) [1]
- cukr
- okyselovadlo
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1386 / 331 kj / kcal |
tuk | 1,1 g |
nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
sacharidy | 66,1 g |
cukr | 1,2 g |
bílkoviny | 9,5 g |
vláknina | 7 g |
sůl | 2,3 g |