Berghofer Mühle Směs na pečení chleba Vorschuss, 660 g
Lahodný chléb!
121,50 Kč 140,00 Kč -13%
(184,09 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
-
Berghofer Mühle
Směs na pečení bio pohankového chleba
Nejlepší ingredience z ekologického zemědělství!
189,39 Kč 220,00 Kč(378,78 Kč / kg) -
-
-
-
Berghofer Mühle
Směs na pečení farmářského chleba
Křupavý, chutný a čerstvý!
126,18 Kč 150,00 Kč(191,18 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného chleba
Pro labužníky, kteří dbají na výživu!
130,86 Kč 150,00 Kč(198,27 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení vícezrnného chleba
S regionálními surovinami ze Štýrska!
142,57 Kč 160,00 Kč(216,02 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného špaldového chleba se semínky
Vícezrnný chléb, který si můžete upéct sami!
130,86 Kč 150,00 Kč(198,27 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení chleba Vorschuss
Lahodný chléb!
121,50 Kč 140,00 Kč(184,09 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení špaldového chleba
Ideální pro zdravou výživu!
147,25 Kč 170,00 Kč(223,11 Kč / kg)
Vlastnosti
- jemná chuť
- ze světlé žitné mouky
- ke guláši, polévkám a dalším
Produkt č. BHM-45, Obsah: 660 g, EAN: 9120036991897
Zákazníci tento produkt často kupují v kombinaci s Berghofer Mühle Směs na pečení farmářského chleba, 660 g


Popis
V minulosti se slavný Vorschuss chléb pekl pouze pro zvláštní příležitosti. Klasika mezi chleby se skládá především ze světlé žitné mouky a hodí se zejména ke guláši a salátům.
Potřebujete
- 9 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí;
- cca 400 - 430 g vlažné vody;
- 18 g sladového výtažku;
- 3 lžíce slunečnicového oleje.
Příprava
- v míse na těsto smíchejte asi 400 až 430 g vlažné vody s droždím, sladovým výtažkem a slunečnicovým olejem;
- přidejte směs na pečení a krátce promíchejte;
- doba hnětení (stroj): 7 - 10 min;
- těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a nechte ho přikryté odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut;
- po odpočinutí těsto vytvarujte do kulatého nebo oválného tvaru, vložte do vymazané formy, přikryjte a nechte znovu kynout přibližně 30 minut;
- dobře předehřejte troubu (např. horkým vzduchem na 230 °C);
- po uplynutí doby kynutí těsto vyklopte na již horký plech nebo horký kámen na pizzu a vložte do trouby;
- na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
- přibližně 10 minut pečte při 230 °C, poté pokračujte v pečení při 180/185 °C přibližně 40-45 minut;
- po upečení by měl chléb na spodní straně znít "dutě;"
- nechte ho vychladnout na kuchyňské mřížce a vychutnejte si ho.
Z této směsi se upeče přibližně 1 kg čerstvého chleba.
Značka (výrobce): | Berghofer Mühle |
---|---|
Původ: | Rakousko |
Informace ke skladování: | Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. |
Vlastnosti: | bez umělých aromat, bez umělých barviv |
Původ suroviny: | Rakousko |
Složení
žitná mouka, pšeničná mouka, žitný kvásek (žitná mouka, Pitná voda, startovací kultury), sůl, kyselina mléčná (E207)[1], cukr
- okyselovadlo
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1386 / 331 kj / kcal |
tuk | 1,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
sacharidy | 66,1 g |
z toho cukr | 1,2 g |
bílkoviny | 9,5 g |
vláknina | 7 g |
sůl | 2,3 g |