Berghofer Mühle Směs na pečení žitného chleba, 660 g
Pro labužníky, kteří dbají na výživu!
130,86 Kč 150,00 Kč -13%
(198,27 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
-
Berghofer Mühle
Směs na pečení bio pohankového chleba
Nejlepší ingredience z ekologického zemědělství!
189,39 Kč 220,00 Kč(378,78 Kč / kg) -
-
-
-
Berghofer Mühle
Směs na pečení farmářského chleba
Křupavý, chutný a čerstvý!
126,18 Kč 150,00 Kč(191,18 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného chleba
Pro labužníky, kteří dbají na výživu!
130,86 Kč 150,00 Kč(198,27 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení vícezrnného chleba
S regionálními surovinami ze Štýrska!
142,57 Kč 160,00 Kč(216,02 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného špaldového chleba se semínky
Vícezrnný chléb, který si můžete upéct sami!
130,86 Kč 150,00 Kč(198,27 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení chleba Vorschuss
Lahodný chléb!
121,50 Kč 140,00 Kč(184,09 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení špaldového chleba
Ideální pro zdravou výživu!
147,25 Kč 170,00 Kč(223,11 Kč / kg)
Vlastnosti
- ze žita
- bez aromat a konzervačních látek
- do troubu i pekárny
Produkt č. BHM-49, Obsah: 660 g, EAN: 9120036991941
Zákazníci tento produkt často kupují v kombinaci s Berghofer Mühle Směs na pečení farmářského chleba, 660 g


Popis
Chcete jíst kaloricky uvědoměleji? Pak je žitný chléb dobrou volbou! Žito nejenže obsahuje mnoho důležitých živin, ale také dokáže udržet Vaše chutě na uzdě a zasytí na dlouhou dobu. Upečte si doma čerstvý chléb bez konzervantů a umělých aromat. Chleba můžete upéct jak v troubě, tak i v pekárně.
Potřebujete
- 9 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí;
- přibližně 500 - 515 g vlažné vody.
Příprava
- v míse na těsto smíchejte přibližně 500 g - 515 g vlažné vody s droždím;
- přidejte směs na pečení a krátce promíchejte;
- hnětení těsta: 7 - 10 minut;
- těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a nechte ho přikryté odpočívat při pokojové teplotě asi 45 minut;
- po uplynutí doby vytvarujte chlebové těsto do kulatého nebo oválného tvaru a vložte je do vymazané a moukou vysypané formy;
- těsto přikryjte a nechte ho ještě 30 minut kynout;
- dobře předehřejte troubu (např. horkým vzduchem na 230 °C);
- po uplynutí doby kynutí těsto vyklopte na již horký plech nebo horký kámen na pizzu a vložte do trouby;
- na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
- přibližně 10 minut pečte při 230 °C, poté pokračujte v pečení při 180 °C/185 °C přibližně 40-45 minut;
- po upečení by měl chléb na spodní straně znít "dutě;"
- nechte jej vychladnout na kuchyňské mřížce a vychutnejte si ho.
Z pekařské směsi se upeče přibližně 1 kg čerstvého chleba.
Značka (výrobce): | Berghofer Mühle |
---|---|
Původ: | Rakousko |
Složení
žitná mouka, celozrnná žitná mouka, žitný kvásek (žitná mouka, Pitná voda, startovací kultury), kamenná sůl, ječná sladová mouka, chlebové koření (koriandr, kmín, fenykl, anýzová semínka, pískavice modrá), žitný šrot, pražená žitná sladová mouka, kyselina mléčná (E207)[1], pšeničné otruby
- okyselovadlo
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1319 / 315 kj / kcal |
tuk | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
sacharidy | 62,9 g |
z toho cukr | 4,9 g |
bílkoviny | 7,7 g |
vláknina | 10,7 g |
sůl | 2 g |