Berghofer Mühle Směs na pečení žitného chleba, 660 g
Pro labužníky, kteří dbají na výživu!
120,00 Kč
(181,82 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
-
Berghofer Mühle
Směs na pečení bio pohankového chleba
Nejlepší ingredience z ekologického zemědělství!
190,00 Kč(380,00 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení farmářského chleba
Křupavý, chutný a čerstvý!
120,00 Kč(181,82 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného chleba
Pro labužníky, kteří dbají na výživu!
120,00 Kč(181,82 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení vícezrnného chleba
S regionálními surovinami ze Štýrska!
130,00 Kč(196,97 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného špaldového chleba se semínky
Vícezrnný chléb, který si můžete upéct sami!
130,00 Kč(196,97 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení chleba Vorschuss
Lahodný chléb!
110,00 Kč(166,67 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení špaldového chleba
Ideální pro zdravou výživu!
140,00 Kč(212,12 Kč / kg)
Vlastnosti
- ze žita
- bez aromat a konzervačních látek
- do troubu i pekárny
Produkt č. BHM-49, Obsah: 660 g, EAN: 9120036991941
Popis
Chcete jíst kaloricky uvědoměleji? Pak je žitný chléb dobrou volbou! Žito nejenže obsahuje mnoho důležitých živin, ale také dokáže udržet Vaše chutě na uzdě a zasytí na dlouhou dobu. Upečte si doma čerstvý chléb bez konzervantů a umělých aromat. Chleba můžete upéct jak v troubě, tak i v pekárně.
Potřebujete
- 9 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí;
- přibližně 500 - 515 g vlažné vody.
Příprava
- v míse na těsto smíchejte přibližně 500 g - 515 g vlažné vody s droždím;
- přidejte směs na pečení a krátce promíchejte;
- hnětení těsta: 7 - 10 minut;
- těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a nechte ho přikryté odpočívat při pokojové teplotě asi 45 minut;
- po uplynutí doby vytvarujte chlebové těsto do kulatého nebo oválného tvaru a vložte je do vymazané a moukou vysypané formy;
- těsto přikryjte a nechte ho ještě 30 minut kynout;
- dobře předehřejte troubu (např. horkým vzduchem na 230 °C);
- po uplynutí doby kynutí těsto vyklopte na již horký plech nebo horký kámen na pizzu a vložte do trouby;
- na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
- přibližně 10 minut pečte při 230 °C, poté pokračujte v pečení při 180 °C/185 °C přibližně 40-45 minut;
- po upečení by měl chléb na spodní straně znít "dutě;"
- nechte jej vychladnout na kuchyňské mřížce a vychutnejte si ho.
Z pekařské směsi se upeče přibližně 1 kg čerstvého chleba.
Značka (výrobce): | Berghofer Mühle |
---|---|
Původ: | Rakousko |
Složení
- žitná mouka
- celozrnná žitná mouka
- žitný kvásek
- žitná mouka
- voda
- startovací kultury
- kamenná sůl
- ječná sladová mouka
- chlebové koření
- koriandr
- kmín
- fenykl
- anýz
- pískavice modrá
- žitný šrot
- pražená žitná sladová mouka
- kyselina mléčná (E207) [1]
- pšeničné otruby
- okyselovadlo
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1319 / 315 kj / kcal |
tuk | 1,5 g |
nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
sacharidy | 62,9 g |
cukr | 4,9 g |
bílkoviny | 7,7 g |
vláknina | 10,7 g |
sůl | 2 g |