Berghofer Mühle Směs na pečení žitného chleba, 660 g

Pro labužníky, kteří dbají na výživu!

120,00 Kč

(181,82 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)

Obsah: 660 g

skladem

Doručení do středa, 27. listopadu, pokud objednáte do pátek do 00:00.

Česká republika: Standardní doprava zdarma od 1.190,00 Kč
Více informací k přepravě a dodání

Vlastnosti

  • ze žita
  • bez aromat a konzervačních látek
  • do troubu i pekárny

Produkt č. BHM-49, Obsah: 660 g, EAN: 9120036991941

Popis

Chcete jíst kaloricky uvědoměleji? Pak je žitný chléb dobrou volbou! Žito nejenže obsahuje mnoho důležitých živin, ale také dokáže udržet Vaše chutě na uzdě a zasytí na dlouhou dobu. Upečte si doma čerstvý chléb bez konzervantů a umělých aromat. Chleba můžete upéct jak v troubě, tak i v pekárně.

Potřebujete

  • 9 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí;
  • přibližně 500 - 515 g vlažné vody.

Příprava

  • v míse na těsto smíchejte přibližně 500 g - 515 g vlažné vody s droždím;
  • přidejte směs na pečení a krátce promíchejte;
  • hnětení těsta: 7 - 10 minut;
  • těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a nechte ho přikryté odpočívat při pokojové teplotě asi 45 minut;
  • po uplynutí doby vytvarujte chlebové těsto do kulatého nebo oválného tvaru a vložte je do vymazané a moukou vysypané formy;
  • těsto přikryjte a nechte ho ještě 30 minut kynout;
  • dobře předehřejte troubu (např. horkým vzduchem na 230 °C);
  • po uplynutí doby kynutí těsto vyklopte na již horký plech nebo horký kámen na pizzu a vložte do trouby;
  • na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
  • přibližně 10 minut pečte při 230 °C, poté pokračujte v pečení při 180 °C/185 °C přibližně 40-45 minut;
  • po upečení by měl chléb na spodní straně znít "dutě;"
  • nechte jej vychladnout na kuchyňské mřížce a vychutnejte si ho.

Z pekařské směsi se upeče přibližně 1 kg čerstvého chleba.

Značka (výrobce): Berghofer Mühle
Původ: Rakousko
Složení
  • žitná mouka
  • celozrnná žitná mouka
  • žitný kvásek
    • žitná mouka
    • voda
    • startovací kultury
  • kamenná sůl
  • ječná sladová mouka
  • chlebové koření
    • koriandr
    • kmín
    • fenykl
    • anýz
    • pískavice modrá
  • žitný šrot
  • pražená žitná sladová mouka
  • kyselina mléčná (E207) [1]
  • pšeničné otruby
  1. okyselovadlo
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty pro/na 100 g
Energie/energetická hodnota1319 / 315 kj / kcal
tuk1,5 g
   nasycené mastné kyseliny0,2 g
sacharidy62,9 g
   cukr4,9 g
bílkoviny7,7 g
vláknina10,7 g
sůl2 g

Recenze našich zákazníků a zákaznic

hodnocení pro Berghofer Mühle Směs na pečení žitného chleba (čeština)

Podobné výrobky:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Zákazníci si také koupili

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder