Berghofer Mühle Směs na pečení žitného špaldového chleba se semínky, 660 g
Vícezrnný chléb, který si můžete upéct sami!
130,00 Kč
(196,97 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
-
Berghofer Mühle
Směs na pečení bio pohankového chleba
Nejlepší ingredience z ekologického zemědělství!
190,00 Kč(380,00 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení farmářského chleba
Křupavý, chutný a čerstvý!
120,00 Kč(181,82 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného chleba
Pro labužníky, kteří dbají na výživu!
120,00 Kč(181,82 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení vícezrnného chleba
S regionálními surovinami ze Štýrska!
130,00 Kč(196,97 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného špaldového chleba se semínky
Vícezrnný chléb, který si můžete upéct sami!
130,00 Kč(196,97 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení chleba Vorschuss
Lahodný chléb!
110,00 Kč(166,67 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení špaldového chleba
Ideální pro zdravou výživu!
140,00 Kč(212,12 Kč / kg)
Vlastnosti
- aromatická a svěží
- kvalitní žitná a celozrnná mouka
- do trouby
Produkt č. BHM-47, Obsah: 660 g, EAN: 9120036991859
Popis
Křupavý a čerstvě vytažený z pece - takový chléb je nejlepší. S touto směsí na pečení od Berghofer Mühle si můžete upéct domácí vícezrnný chléb bez nutnosti použití pekárny. Nejlepší žitná a celozrnná mouka dodávají chlebu výraznou chuť.
Potřebujete
- 9 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí;
- cca 430 g vlažné vody;
- 1 lžíce slunečnicového oleje.
Příprava
- v míse na těsto smíchejte přibližně 430 g vlažné vody s droždím a slunečnicovým olejem;
- přidejte směs na pečení a krátce promíchejte;
- doba hnětení (stroj): 7 - 10 min;
- těsto položte na pomoučněnou pracovní plochu a nechte ho přikryté odpočívat při pokojové teplotě přibližně 30 minut;
- po uplynutí doby z těsta vytvarujte bochánek a vložte ho do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané tukem;
- poté těsto přikryjte a nechte znovu kynout, přibližně 30 minut;
- po uplynutí doby kynutí vložte těsto do trouby;
- na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
- pečte přibližně 10 minut při 230 °C, poté pokračujte v pečení přibližně 40-45 minut při 180°/185 °C;
- 10-15 minut před koncem pečení, chléb vyklopte z formy (nutné pouze s pečicím papírem) a pečte bez formy;
- po upečení by měl chléb při poklepání na spodní stranu znít "dutě;"
- nechte jej vychladnout na kuchyňské mřížce a vychutnejte si ho.
Z pekařské směsi se upeče přibližně 1 kg čerstvého chleba.
Značka (výrobce): | Berghofer Mühle |
---|---|
Původ: | Rakousko |
Informace ke skladování: | Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. |
Vlastnosti: | bez umělých aromat, bez umělých barviv |
Původ suroviny: | Rakousko |
Složení
- žitná mouka
- špaldová mouka
- žitný šrot
- žitný kvásek
- žitná mouka
- voda
- startovací kultury
- 2 % slunečnicová semínka
- 2 % lněná semínka
- 2 % sezam
- sůl
- ječná sladová mouka
- koření
- koriandr
- kmín
- fenykl
- anýz
- kyselina mléčná (E207) [1]
- pražená žitná sladová mouka
- okyselovadlo
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1449 / 346 kj / kcal |
tuk | 4 g |
nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
sacharidy | 59,1 g |
cukr | 1 g |
bílkoviny | 11 g |
vláknina | 8,6 g |
sůl | 1,8 g |