Berghofer Mühle Směs na pečení špaldového chleba, 660 g
Ideální pro zdravou výživu!
140,00 Kč
(212,12 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
-
Berghofer Mühle
Směs na pečení bio pohankového chleba
Nejlepší ingredience z ekologického zemědělství!
190,00 Kč(380,00 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení farmářského chleba
Křupavý, chutný a čerstvý!
120,00 Kč(181,82 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného chleba
Pro labužníky, kteří dbají na výživu!
120,00 Kč(181,82 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení vícezrnného chleba
S regionálními surovinami ze Štýrska!
130,00 Kč(196,97 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení žitného špaldového chleba se semínky
Vícezrnný chléb, který si můžete upéct sami!
130,00 Kč(196,97 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení chleba Vorschuss
Lahodný chléb!
110,00 Kč(166,67 Kč / kg) -
Berghofer Mühle
Směs na pečení špaldového chleba
Ideální pro zdravou výživu!
140,00 Kč(212,12 Kč / kg)
Vlastnosti
- jemná oříšková chuť
- nejlepší regionální ingredience
- žádné umělé přísady
Produkt č. BHM-43, Obsah: 660 g, EAN: 9120036991873
Popis
Špalda obsahuje kvalitnější bílkoviny, vitamíny a minerály. Je výjimečná také vysokým podílem vlákniny a nenasycených mastných kyselin. S touto směsí na pečení můžete během chvilky připravit jemný špaldový chléb.
Potřebujete
- 9 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí;
- přibližně 440 g vlažné vody.
Příprava
- v míse na těsto smíchejte přibližně 440 g vlažné vody s droždím;
- přidejte směs na pečení a krátce promíchejte;
- doba hnětení (stroj): 7 - 10 min;
- těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a nechte přikryté odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut;
- po uplynutí doby z těsta vytvarujte bochník a vložte ho do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané tukem;
- poté těsto přikryjte a nechte znovu kynout přibližně 30 minut;
- dobře předehřejte troubu (např. horkým vzduchem na 230 °C);
- po uplynutí doby kynutí vložte chlebové těsto i s bochníkem do trouby;
- na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
- přibližně 10 minut pečte při 230 °C, poté pokračujte v pečení při 180 °C přibližně 40 minut;
- chléb vyklopte z formy 10-15 minut před koncem pečení (pouze v případě použití pečicího papíru) a dopečte bez formy;
- po upečení by měl chléb při poklepání na spodní stranu znít "dutě;"
- nechte ho vychladnout na kuchyňské mřížce a vychutnejte si ho.
Z pekařské směsi upečete přibližně 1 kg špaldového chleba.
Značka (výrobce): | Berghofer Mühle |
---|---|
Původ: | Rakousko |
Informace ke skladování: | Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. |
Vlastnosti: | bez umělých aromat, bez umělých barviv |
Původ suroviny: | Rakousko |
Složení
- špaldová mouka
- celozrnná špaldová mouka
- bramborové vločky
- celozrnný špaldový kvásek
- celozrnná špaldová mouka
- voda
- ječná sladová mouka
- sůl
- koření
- koriandr
- kmín
- fenykl
- anýz
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1449 / 346 kj / kcal |
tuk | 1,8 g |
nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
sacharidy | 61,2 g |
cukr | 2 g |
bílkoviny | 14,2 g |
vláknina | 5,8 g |
sůl | 2,1 g |