Berghofer Mühle Směs na pečení ciabatty, 660 g
Čerstvé a křupavé z trouby!
110,00 Kč
(166,67 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)
Varianty:
Vlastnosti
- příloha k italským antipasti
- bez konzervačních látek
- jednoduchá příprava
Produkt č. BHM-44, Obsah: 660 g, EAN: 9120036991880
Popis
Domácí pečivo ciabatta chutná nejlépe čerstvé z trouby. Speciální aroma se skvěle hodí k antipasti nebo vydatným salátům z hovězího masa či luštěnin. Tato směs na pečení bude mít jistě úspěch! Neobsahuje žádné konzervační látky.
Potřebujete
- 9 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí;
- přibližně 420 g vlažné vody;
- 2 lžíce olivového oleje;
- 18 g sladového extraktu.
Příprava
- v míse na těsto smíchejte přibližně 420 g vlažné vody s droždím, olivovým olejem a sladovým výtažkem;
- přidejte směs na pečení a krátce promíchejte;
- doba hnětení (stroj): 7 - 10 min;
- měkké těsto vložte do mísy vymazané olivovým olejem a nechte ho přikryté odpočívat při pokojové teplotě alespoň 2 hodiny;
- přeneste těsto na silně pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte ho na dva stejné díly, nehněťte;
- mírně navlhčenýma rukama dvakrát přeložte do balíčku (přeložte ze všech stran), přikryjte a nechte 30 minut odpočívat;
- těsto ještě dvakrát přeložte, abyste vytvořili malé balíčky, přikryjte a nechte 15 minut odpočívat;
- vyložte plech pečicím papírem a posypte ho trochou mouky;
- těsto posypte trochou mouky a vytvořte z něj asi 30 cm dlouhý pramen;
- položte jej na plech a podlouhlé ciabatty posypte trochou mouky;
- přikryjte a nechte dalších 30 minut odpočívat;
- dobře předehřejte troubu (např. horkým vzduchem na 220 °C);
- na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
- doba pečení cca 20-25 min.;
- po upečení by měly ciabatty při poklepání na spodní stranu znít "dutě;"
- nechte vychladnout a vychutnejte si.
Náš tip
- těsto si připravte den předem;
- těsto lze také připravit se studenou vodou a uložit do lednice přes noc - tak kvasnice postupují pomaleji a těsto je připraveno k dalšímu zpracování následující den.
Z této směsi na pečení se upeče přibližně dvojnásobek (0,5 kg ciabatty).
Značka (výrobce): | Berghofer Mühle |
---|---|
Původ: | Rakousko |
Informace ke skladování: | Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. |
Původ suroviny: | Rakousko |
Složení
- pšeničná mouka
- krupice z tvrdé pšenice
- celozrnný špaldový kvásek (celozrnná špaldová mouka, voda)
- sůl
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty | pro/na 100 g |
---|---|
Energie/energetická hodnota | 1415 / 338 kj / kcal |
tuk | 1,5 g |
nasycené mastné kyseliny | 0 g |
sacharidy | 67,3 g |
cukr | 0,8 g |
bílkoviny | 10,5 g |
vláknina | 4,4 g |
sůl | 2,1 g |